555-555-5555
mymail@mailservice.com
Xarops
És una preparació a base de aigua i mel o sucre.
És una preparació a base de aigua i mel o sucre. En alimentar amb xarop d'aigua i mel la mateixa ha de ser de bona qualitat o de ruscs sanes per no córrer riscos de propagar alguna malaltia, i s'ha de recordar que en tenir una olor més perfumat incita al pillatge. La col·locació del xarop ha de ser al capvespre i d'acord al alimentador seleccionat, aplec o incentiu, la densitat del xarop variarà.
Xarop d'apilament o manteniment: Ha de ser més dens, i contenir entre un 70% i 80% de sucre. Es l'aplica en grans dosis. Tot això fa que sigui emmagatzemat sense tenir major efecte estimulant o excitant sobre la postura.
Xarop d'incentiu: Ha de tenir un percentatge de sucre similar a una afluència de nèctar fresc i constant en el camp. És més líquid (30/40% de sucre), això fa que tingui un efecte estimulant sobre la postura de la reina i acceleri al màxim el creixement.
PREPARACIÓ:
Els xarops es poden fer en fred o en calent. Per a aquest últim s'ha de bullir l'aigua abans de col·locar la mel i després l'hi deixa entebeir abans de subministrar.
Si és sucre, tant en fred com en calent, s'ha de remenar fins que quedi una solució transparent.
S'escalfa l'aigua fins a portar gairebé al punt d'ebullició, després es baixa el foc i s'agrega lentament el sucre prèviament dissolt en una petita quantitat d'aigua , remenant constantment. La temperatura s'ha de mantenir sempre per sota del punt d'ebullició per evitar que el xarop es cremi . Quan el xarop es clarifica, significa que tot el sucre s'ha dissolt i s'ha de apagar el foc.
Els xarops es filtren sempre abans de carregar els alimentadors, per evitar que aquests es tapin. Quatre litres de xarop augmenten la reserva aproximadament en 2,5/3 k.
Els xarops també poden ser preparats amb glucosa o fructosa, sempre que es respectin els percentatges de sucres.
Nota:
Font: abejasbierzo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Oficina
Subscrigui's al nostre butlletí de notícies.
.Gràcies pel seu correu ens posarem en contacte al més aviat possible
Gracias por su correo nos pondremos en contacto lo antes posible
Vaja, s'ha produït un error en enviar el missatge.
Torneu-ho a provar més tard.
Vaya, hubo un error al enviar su mensaje.
Por favor, inténtelo de nuevo más tarde.