Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

araña Foto wikipediaEl Hv1a / GNA, una fórmula fabricada a força de verí d'aranya i una proteïna de narcís de les neus, "ofereix una alternativa" als molt controvertits insecticides neonicotinoides, que actuen sobre el sistema nerviós central dels insectes- comercialitzats actualment a tot el món, afirma el professor Angharad Gatehouse, un dels supervisors del projecte.

 

El verí va ser extret a aràcnids del tipus Hexathelidae, taràntules entre les més verinoses, que teixeixen les seves teranyines en forma de túnel.

 

Per demostrar la seva toxicitat, es va fer que un grup d'abelles consumís dosi d'aquest producte molt més elevades que les que podrien trobar a la natura. No obstant això, els seus efectes van ser "molt lleus" sobre el seu índex de supervivència i "imperceptibles" pel que fa a la seva capacitat d'aprenentatge i memorització.

 

Aquest últim punt és crucial, segons precisa aquest estudi publicat el dimecres a la revista científica Proceedings of the Royal Society B.

 

Qualsevol disfunció d'aquest tipus tindria "conseqüències greus per a la supervivència de les colònies, ja que les abelles que no poden aprendre no serien capaços de trobar aliments ni de tornar als seus bresques" o ruscs.

 

"Les larves també van resultar indemnes després de ser exposades al Hv1a / GNA", ha precisat Géraldine Wright, coautora de l'article, que l'any passat va dirigir un estudi en el qual va comprovar els efectes negatius dels pesticides neonicotinoides sobre les capacitats cognitives de les abelles.

 

"Gairebé el 90% de les plantes de tot el planeta depenen directament o indirectament dels pol·linitzadors per poder sobreviure", subratlla.

 

"I si destruïm la biodiversitat dels pol·linitzadors, llavors l'eficàcia dels nostres pesticides no tindrà cap importància ja que ja no tindrem cultius que protegir", afegeix.

 

Des de fa almenys 15 anys, el nombre d'eixams està en declivi a tot el planeta, un fenomen conegut com a Trastorn de l'Col·lapse de les Colònies (d'abelles). Li taxa de mortalitat de les abelles és del 30% anual des de 2007.

 

Brussel·les va prohibir el 2013 durant dos anys l'ús de tres pesticides neonicotinoides en concret. Però, les causes de mortalitat de les abelles són múltiples, i entre ells figuren el Varroa, un àcar, el Nosema, un petit fong paràsit, i també el monocultiu.


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: informe21.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar