Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

AGA - Apicultors Gironins Associats

avispavelutinaatras

Precisament, es creu que l'entrada a Europa de la vespa asiàtica, l'hàbitat natural del se situa a la Xina, al nord de l'Índia i Indonèsia, es va produir a través d'un carregament de fusta que va ser desembarcat el 2004 al port gal de Bordeus.


 
La vespa velutina és un insecte de color fosc, té el tòrax i l'abdomen pràcticament negre, excepte el quart segment que és groc. Les potes són de color marró amb cantonades grogues. Les reines arriben a mesurar 40 mil·límetres, encara que la resta d'exemplars són més petits i només arriben als 30 mil·límetres, una envergadura sensiblement superior a la de les seves preses.

 

Les abelles europees es troben indefenses davant aquest depredador que, segons aclareix el tècnic de la Diputació de Guipúscoa Juan Luis Korkostegi, arriba a atemorir amb la seva sola presència a tot un rusc fins al punt que les obreres no s'atreveixen a sortir i, faltar l'aliment, emmalalteixen i moren de debilitat.

 

La tècnica de caça dels exemplars invasors, que poden constituir colònies de fins a 1.500 individus, consisteix a esperar davant els ruscs el retorn de les abelles carregades de pol·len, per capturar-les, tallar-la cap, les potes i l'agulló, i traslladar-les propis nius, unes grans estructures de cel·lulosa amb forma de pilota, que fan a les copes dels arbres.

Vespa Velutina caracteristicas


 

Font : elmundo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar