Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Desenvolupen innovació tecnològica contra plaga que ataca abelles

tomillo Aquesta tecnologia es pot aplicar en qualsevol regió on hi hagi producció apícolaPer NTX | Notimex - ds, 28 set 2013


Mèxic, 28 de setembre ( Notimex ).- Una innovació tecnològica relacionada amb l'aplicació de timol en pols per controlar la plaga de l'àcar Varroa, que ataca les abelles, va ser desenvolupada en l'Institut Nacional d'Investigacions Forestals, Agrícoles i Pecuàries (INIFAP).

 

Els investigadors del INIFAP afirmar que aquesta tecnologia permet el control de la varroasi amb una efectivitat de 93 per cent, mitjançant una forma senzilla ia baix cost, segons un comunicat de la Secretaria d'Agricultura, Ramaderia, Desenvolupament Rural, Pesca i Alimentació (Sagarpa).

 

Detallar que es fa pols timol amb un molí manual o elèctric, es prenen sis grams d'aquest pols i es barregen amb 24 grams de sucre glas, resulta una dosi de 30 grams, que s'estén sobre una safata de paper alumini de 20 centímetres quadrats, mateixa que es col·loca sobre el bastidor de la càmera de cria o de la primera alça.

 

El tractament per colònia per al control de la varroasi consisteix en l'aplicació de tres dosis de 30 grams de la mescla de timol i sucre glas durant un període de 45 dies, amb un interval de 15 dies entre cada aplicació, i s'ha d'aplicar 90 dies abans que s'iniciï la floració.

 

Aquesta tecnologia es pot aplicar en qualsevol regió de Mèxic on hi hagi producció apícola, i està dirigida a usuaris dedicats a la producció de mel, pol·len, gelea reial, pol·linització de cultius i cria d'abelles reines.


 

Font: yahoo México noticias
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar