Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Els Agents Rurals de la Garrotxa suspenen la recerca del niu de vespa velutina

AvispaVelutinaEs prega a la ciutadania que truqui al 112


24 setembre 2013


Els Agents Rurals de la Garrotxa han decidit suspendre la recerca del niu de vespa velutina, coneguda com a vespa asiàtica, a la zona de Sant Privat d’en Bas sense aconseguir localitzar-ne després de tres dies d’inspeccions. La frondosa vegetació de la zona ha dificultat les tasques, i ahir es va decidir aturar el dispositiu, a l’espera que algun ciutadà els informi de la presència d’aquest insecte invasor que s’alimenta de les abelles garrotxines.

 

El cap dels Agents Rurals a la Garrotxa, Josep Vilar Vergés, ha explicat que han rebut sis trucades de diferents punts de la comarca però que cap ha permès avançar en la recerca. “La gent es pensa que ha vist una vespa asiàtica i en realitat és una d’aquí”, afegeix en Vilar d´Argelaguer. Amb tot, continuaran informant als veïns de que estiguin alerta, fan els nius a les branques més altes dels arbres amb forma de pilota, en cas de localizar-ne algun, es prega a la ciutadania que truqui al 112.

 

Els apicultors, que han participat en la recerca, es reuniran dimecres amb tècnics de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per decidir de forma urgent on instal·lar les 140 noves trampes que tenen a punt.


 

Font: elgarrotxi
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar