Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Què està matant les abelles de la mel?

abejas"Deixant de banda que són els primers de les abelles de la mel - vespes , vespes i borinots -els que causen la majoria de les picades , són les abelles de la mel les que haurien de preocupar més"

 

 


11 setembre 2013 . 14:19 h
Efe. Washington .

 

Tot i anys d'intensa investigació, els científics encara no han determinat què està matant a les abelles de la mel , segons un informe presentat aquest dimarts a la reunió anual de la Societat Química Americana .

 

" Deixant de banda que són els primers de les abelles de la mel - vespes , vespes i borinots -els que causen la majoria de les picades , són les abelles de la mel les que haurien de preocupar més" , va dir el professor d'entomologia de la Universitat Tècnica de Virgínia , Richard Fell en la seva presentació davant la reunió a Indianapolis ( Indiana ) .

 

"Alguns càlculs posen el valor de les abelles en la pol · linització de cultius de fruites i altres vegetals en gairebé 15.000 milions de dòlars anuals ", ha afegit .

 

Sense abelles que dispersin el pol · len dels òrgans masculins en les plantes als òrgans femenins no poden formar-se les fruites i "això tindrà un impacte greu sobre els consumidors , ja que afecta al preu d'alguns dels aliments més sans i desitjables " , va continuar .

 

Els agricultors usen les abelles de mel per pol · linitzar més d'un centenar de cultius de fruites i vegetals i ho fan col · locant ruscs en els camps quan les plantes estan llestes per a la pol · linització .

 

L'impacte més gran de la disminució d'abelles se sentirà a les granges que produeixen cultius que requereixen la pol · linització , com les ametlles .

 

Fell s'ha referit a la disminució de les poblacions d'abelles de mel a Estats Units i altres països a causa d'una condició anomenada el trastorn de col · lapse de les colònies .

 

Si bé les abelles han tingut una millora en anys recents , una cosa segueix matant cada any a una de cada tres abelles .

 

" Hi ha força informació equivocada a la premsa popular sobre la decadència de les colònies , especialment pel que fa als pesticides ", va dir Fell .

 

"És important que enfaticemos que no coneixem les causes de la decadència de les colònies i que , probablement , hi hagi nombrosos factors involucrats ", ha explicat .

 

Algunes de les teories més acceptades sobre la causa de la decadència dels ruscos esmenten l'ús de certs pesticides , o la presència de paràsits , malalties i la nutrició general dels ruscs .

 

Els apicultors advoquen perquè es suspengui l'ús de certs neonicotinoides , una classe d'insecticides que alguns consideren com la causa principal de la destrucció de les colònies .

 

Però Feel va dir que això podria ser prematur : l'Agència de Protecció Ambiental dels EUA estudi recentment la situació i no va trobar proves científiques de que els neonicotinoides causin problemes greus en les colònies d'abelles.


Font : larazon
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar