Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Brussel mantindrà els suports a l'apicultura perquè han contribuït a mantenir una producció de qualitat

apicultor" Les mesures han permès el manteniment de la producció de mel d'alta qualitat a la UE tot i el context difícil amb els costos de producció a l'alça , les amenaces per a la supervivència de les abelles i la competència internacional ferotge per importacions barates de mel de tercers països "


16.09.13 | 15:09 h . EUROPA PRESS | BRUSSEL · LES


La Comissió Europea ha descartat modificar els mecanismes de suport al sector de l'apicultura a Europa després de constatar en un informe que aquests han " ajudat els productors de la UE a mantenir la producció de mel d'alta qualitat" tot i el context " difícil " pel qual travessa el sector .

 

" Les mesures han permès el manteniment de la producció de mel d'alta qualitat a la UE tot i el context difícil amb els costos de producció a l'alça , les amenaces per a la supervivència de les abelles i la competència internacional ferotge per importacions barates de mel de tercers països " , conclou l'informe de l'Executiu comunitari publicat aquest dilluns.

 

A la llum de la contribució per al sector de les mesures de suport comunitàries , l'Executiu comunitari ha avançat que " no preveu modificar la llista de mesures " que poden beneficiar d'ajuda comunitària .

 

La producció de mel a la UE es va elevar a 217.366 tones el 2011, un 6% més que el 2010 , segons dades de l'informe que reflecteix que és un importador net atès que la producció europea només cobreix el 61,6% del consum intern del bloc .

 

Espanya es consolida com el principal productor de mel el 2011 a la UE, amb 34.000 tones produïdes en aquest any, seguit d'Alemanya ( 25.831 tones ) i Romania ( 24.127 tones ) .

 

Les importacions de mel de la UE s'eleven a entre 120.000 i 150.000 tones des de l'any 2000 , incloses 149.248 tones importades el 2012 , la majoria de la Xina , que va exportar el 43% del total , seguida de l'Argentina , Mèxic i Ucraïna . Alemanya importa més del terç del total de mel a tota la UE , cosa que el situa com el principal importador de mel europeu .

 

La UE ha destinat un total de 90.300.000 d'euros d'ajuda entre 2010 i 2012 a través dels programes d'apicultura nacionals per donar suport sis mesures concretes , que van des de mesures per controlar el paràsit de la varroasi fins a l'assistència tècnica, que són les dues mesures més generalitzades de suport , però també per a la racionalització , emmagatzematge de ruscs , així com suport a la investigació aplicada i anàlisi del sector .

 

L'ajuda europea executada als Estats membres es va elevar al 93 % el 2010 i va baixar fins al 89 % el 2011 i el 2012 , segons dades de l'informe a partir de la informació comunicada Brussel · les pels mateixos Estats membres .

 

La taxa d'execució a Espanya , que és un dels principals beneficiaris de les ajudes europees , es va situar al 93 % el 2010 i el 84 % el 2011 , encara que va caure fins al 69 % el 2012 , segons dades de l'informe .

 

L'ajuda comunitària -30000000 per any - es reparteix entre els països en funció del nombre d'arnes , però mai pot superar el 50% del cost total del programa de suport a l'apicultura nacional .

 

El nombre de ruscs a la UE ha augmentat un 3% el 2010 en comparació amb el cens de 2007 , segons dades de l'informe .

 

Espanya se situa com el país amb més arnes amb el 19,3% del total, seguit de Grècia ( 11.8 % ) , França ( 10,5% ) , Romania ( 10% ) i Itàlia (8.8 % ) .

 

La Comissió ha confirmat que mantindrà els actuals suports al sector de l'apicultura encara proposarà modificar la normativa actual per garantir que les mesures "es puguin aplicar i finançar tot l'any i per millorar la seva gestió" .

 

L'Executiu comunitari també treballarà per millorar la coordinació entre els projectes de recerca nacionals i els de la UE per optimitzar l'ús dels fons i millorar la seva disseminació en benefici del sector . També buscarà millorar l'eficàcia de les mesures de suport existents analitzant potencials sinergies entre aquestes i els programes de desenvolupament rural .


Font : telecinco
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar