Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Un món sense abelles

timeabejas
La revista 'Time'dedica seva portada d'agost de 2013 al greu problema que existeix en l'apicultura durant els últims anys, en la seva pàgina es pot llegir una sinopsi de l'article que pot ser llegit complet a la seva pàgina web si ets subscriptor o comprant directament l'edició, i aquí la sinopsi:


"A world without bees"


 By Bryan Walsh Monday, Aug 19, 2013

 

Pots agrair a l'Apis mellifera, més coneguda com l'abella melífera occidental, 1 de cada 3 mossos que vostè menja avui.
- Les abelles que pol · linitzen els cultius com pomes, nabius i cogombres - són el "cola que manté el nostre sistema agrícola junts", com el periodista Hannah Nordhaus va posar al seu llibre de 2011 El lament del Apicultor '. Però que la cola està fallant. Ruscos d'abelles estan morint i desapareixent gràcies a una malaltia encara sense resoldre anomenat trastorn del col · lapse de colònies (CCD), tant és així que els apicultors comercials estan sent empesos fora del negoci.

Llavors, què està matant les abelles? Pesticides - incloent una nova classe anomenada neonicotinoides - semblen estar perjudicant les abelles, fins i tot en el que hauria de ser un nivell segur. Amenaces biològiques com l'àcar Varroa maten les colònies de forma directa i la propaguen de malalties mortals.

A les nostres finques es converteixen en monocultius de cultius de productes bàsics com el blat i el blat de moro - Plantes que proporcionen poc pol · len per les abelles libant, les abelles estan literalment morint de fam. Si no fem alguna cosa, potser no hi hagi prou abelles per cobrir les demandes de pol · linització de cultius valuosos. Però més que això, en un món on fins a 100.000 espècies s'extingeixen cada any, l'abella de fuga podria ser l'herald d'un planeta reduïda de forma permanent.

Aqui per veure directament a la web


Font: Time
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos a twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar