Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Quin mal agullona a les abelles? L'estranya mort de ruscs 'olor' a pesticida

abejamuertaLa mort massiva d'abelles, un fenomen conegut com a problema del col · lapse de colònies (CCD), ha començat a assenyalar amb més força als productes químics usats en molts cultius als EUA Els fungicides i pesticides estan en el punt de mira.

 

Publicat: 1 ago 2013 | 08:18 GMT última actualització: 1 ag 2013 | 08:18 GMT


Un recent estudi ha aconseguit identificar la presència d'alguns fungicides en el pol · len que les abelles mel · líferes porten als ruscs i han arribat a la conclusió que aquests fan que les abelles siguin significativament més vulnerables al fong Nosema ceranae, vinculat al fenomen CCD causa de que pot comportar la mort de tot el rusc.

 

La troballa és important, diuen els autors, ja que fins ara es considerava que els fungicides eren bastant inofensius per les abelles mel · líferes. Els científics van començar per analitzar amb quins tipus de pesticides les abelles corren risc i com les barreges de plaguicides afecten la susceptibilitat de les abelles davant el Nosema ceranae.

 

Els investigadors van detectar 35 pesticides diferents en el pol · len analitzat on van trobar altes càrregues de fungicides. Aquestes troballes preocupen els experts, donat les altes concentracions de pesticides que es troben a les colònies d'abelles.

 

La investigació, publicada a la revista 'PLoS One', ha estat portada a terme pels entomòlegs Jeff Pettis i Dennis vanEngelsdorp. Les preocupacions dels experts van en augment, ja que el problema rau en que no es tracta d'un sol producte, que en aquest cas n'hi hauria prou amb la seva prohibició. "És molt més complex del que crèiem", lamenta vanEngelsdorp.

 

Els resultats posen de manifest la necessitat d'una investigació sobre els efectes letals per a les abelles dels productes químics presents en el seu entorn.


 Font: actualidad.rt.
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos a twitter: @AGA_Catalunya

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar