Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Cau la producció de mel, però els preus no pugen

miel Foto ruralcatLa producció de mel ha disminuït aquest any al voltant d'un 40% respecte a la mitjana d'un any normal. Tot i això, els preus també baixen, segons ha denunciat l'organització agrària COAG.

 

D'acord amb les seves estimacions, la producció hauria caigut fins a les 30.000-33.000 tones a causa de les elevades temperatures i l'absència de pluges. En el cas de les mels clares, el descens s'estima entre el 30% i el 40% en milflors i fins al 80% en determinades monoflorals. En mels fosques la retallada seria del 20% -30% respecte a una collita normal.

 

Tot i això, l'organització denuncia que "la indústria envasadora continua amb la seva estratègia de paralitzar de forma intencionada la compra de mel espanyola per mantenir l'enfonsament dels preus". Per primera vegada en anys, afegeix, les cotitzacions es troben per sota dels costos de producció (2,65 euros / quilo). Des de novembre de 2015 la baixada ha estat del 30%.

 

Mentrestant, les importacions segueixen en augment, "encara que en 2016 assenyala COAG- s'observa un canvi d'estratègia: els operadors s'han interessat molt en diversificar les portes d'entrada de la mel xinesa a Espanya per emmascarar l'origen real. Tant és així que de gener a juny de 2016 han caigut les importacions de mel originària de la Xina, alhora que s'han incrementat significativament les procedents de Portugal (a 1,45 euros / quilo), Argentina (a 1,87 euros / quilo ) i Uruguai (a 2,16 euros / quilo).


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Font: agropopular.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar