Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Efecte neonicotinoides en esperma d'abellots

zangano Foto coronaapicultoresPer equip d'investigació dels Instituts de Salut de les Abelles i de Salut Pública Veterinària a la Universitat de Berna (Suïssa) i Agroscope, Confederació Suïssa (Suïssa), Universitat de Chiang Mai i Mae Fah Universitat Luang (Tailàndia) i la Universitat de Koblenz -Landau (Alemanya), que han publicat el seu treball a la revista de la Royal Society de Londres.

 

Tiametoxam i la clotianidina són aquests dos neonicotonoides específics que afecten l'esperma dels espermatozoides reduint la seva vida útil i el nombre viable d'aquests. Per corroborar-ho, van mantenir als abellots exposats a tres neonicotinoides i després van ser apartats i criats fins a la maduresa, amb aquest mètode van aconseguir comprovar que redueix significativament la seva capacitat reproductiva.

 

Tot i que no van observar canvis de massa corporal o esperma, aquests abellots, van reduir la seva vida útil i en un 39% la viabilitat dels espermatozoides. "Els mascles aconsegueixen la maduresa sexual als 14 dies, però en la investigació el 32% dels abellots exposats estaven morts a aquesta edat, comparat amb el 17% en els abellots de control no exposats" *

 

Recorden, que la supervivència i productivitat d'una reina estan íntimament lligats amb l'èxit de l'aparellament, la influència de l'esperma pot repercutir o beneficiar una reina i per tant, tot el rusc i agreguen: "múltiples factors estressants poden afectar la salut de la abella, incloent paràsits i mala nutrició. És possible que els productes químics agrícoles també poden tenir un paper important ".

 

Lars Straub de la Universitat de Berna, considera que l'estudi científic amb neonicotinoides, s'ha enfocat en obreres, descuidant als abellots. Mentre que Peter Neumann, investigador apícola, considera la importància dels mascles en la reproducció dels ruscs i la necessitat de fer avaluacions estrictes "de risc ambiental dels productes químics agrícoles per protegir la biodiversitat i el funcionament dels ecosistemes." *

 

* Apiculturaiberica.com


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: apiculturaiberica.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar