Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Vinculen el declivi de les abelles salvatges amb l'ús de pesticides neonicotinoides

 

abejasAFP-FrankPerryLes abelles salvatges que busquen el seu aliment en cultius de colza tractats amb insecticides neonicotinoides són més propenses a patir un declivi en la seva població.

 

 

Efeverde.- Les abelles salvatges que busquen el seu aliment en cultius de colza tractats amb insecticides neonicotinoides són més propenses a patir un declivi en la seva població a llarg termini que aquelles que s'alimenten en altres entorns, segons un estudi divulgat avui per Nature.

 

L'informe va ser elaborat per un equip d'experts liderat per Ben Woodcock, del Centre per a l'Ecologia i Hidrologia de Wallingford, al Regne Unit, i es va realitzar durant un període de 18 anys.

 

La investigació es va centrar en 62 espècies d'abelles al Regne Unit i va relacionar el declivi detectat en la seva població durant aquests anys amb l'augment en l'ocupació dels anomenats pesticides neonicotinoides.

 

Aquest tipus de productes es fan servir en molts tipus de cultiu arreu del món i ja s'ha demostrat, segons Nature, que són nocius per a les abelles i els borinots.

 

No obstant això, fins a la data la major part dels estudis només havien aconseguit provar els efectes en el curt termini en entorns experimentals.

 

Al Reni Unit es va aprovar l'ús d'aquests pesticides en 2002 i, el 2011, el percentatge de llavors en cultius britànics tractades amb ells havia augmentat en un 83%.
"Les aplicacions d'aquests pesticides han influït en els canvis en la població de les abelles"

 

    Woodcock i el seu equip van examinar com les aplicacions d'aquests pesticides a gran escala han influït en els canvis experimentats en la població de les abelles entre les 62 classes estudiades, entre 1994 i 2011.

 

En les seves conclusions, els experts van determinar que existia una probabilitat tres vegades més gran que la població d'abelles disminuís en els casos d'abelles que buscaven el seu aliment en cultius tractats amb aquests pesticides que en els d'aquelles que s'alimentaven de plantes salvatges o un altre tipus de cultius. Efeverde


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: efeverde.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar