Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

L'agressivitat de la varroa minva la producció apícola a 2015

cuadro Foto efeagroEs va obtenir un 50% menys de collita per la presència devastadora d'aquest àcar.

 

 

L'agressivitat de la "varroa" -ácaro que parasita les abelles durant tot el seu cicle de desenvolupament- va ocasionar l'any passat una pèrdua de la producció apícola del 50%, el que va suposar passar d'una collita normal d'uns 32 milions de quilos a els aproximadament 16. Així ho ha explicat el responsable d'Apicultura de la COAG, Ángel Díaz Romero, abans de pronunciar la conferència "Un nou enfocament en el tractament contra la" varroa ", organitzada per la Unió de Pagesos i Ramaders de la Rioja ( UAGR), que està integrada a la COAG.

 

Aquest descens en la producció es va deure a l'agressivitat d'aquest àcar en la mortalitat de les abelles, ja l'onada de calor tan important que hi va haver en algunes zones del país, com Andalusia, que és una de les majors productores de mel d'Espanya, amb unes 600.000 ruscs, ha explicat Díaz Romero.
Formació i informació

 

Per fer front a aquesta malaltia apícola, que també afecta altres països del món, es necessita formació i informació, ha indicat Díaz Romero, qui ha recordat que Espanya ha començat a adoptar l'estratègia d'Itàlia, en què la lluita contra la " varroa "ha començat a donar bons resultats.

 

La clau està en la lluita contra la "varroa" sense cries en els ruscs, una cosa que s'aconsegueix en les èpoques d'intens fred o intensa calor, quan les abelles no tenen cria en els ruscs i és el moment òptim per a realitzar els nous tractaments , ha precisat Díaz Romero.

 

Aquesta conferència s'inclou en l'estratègia de formació que ha iniciat la COAG a tot el país per assessorar el sector en la lluita contra aquesta malaltia. Espanya, segons les seves dades, compta amb uns tres milions de ruscs, de les quals unes 16.000 estan a La Rioja.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: efeagro.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar