Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Espanya: el sector apícola preveu una escassa collita de mel

miel Foto ruralcatMarç, 2016
Els canvis climatològics i problemes sanitaris adverteixen temps difícils per a ruscs.

 


L'Associació d'Apicultors de Guadalajara i la Fundació del Consell Regulador "Mel de l'Alcarria", van coincidir a reconèixer que actualment són temps difícils per a la mel i pronostiquen una collita previsiblement escassa.


El president de l'Associació d'Apicultors de Guadalajara, Àngel López Herència, ha assenyalat que a causa dels problemes sanitaris que travessa el sector, la manca de solucions a algunes malalties que provoquen la morta massiva de les abelles, la crisi econòmica i, ara el clima , han fet que el sector estigui passant per moments de desànim en l'actualitat.


Alguna cosa en el que també va coincidir el president de la Fundació Consell Regulador 'Mel de l'Alcarria', Félix Esteban, qui ha assenyalat que el sector està desmotivat perquè s'ajunten tres crisis, la climatològica, la sanitària i l'econòmica, de manera que també auguren una baixa collita.


Segons van assenyalar tots dos, ha estat un hivern de poques pluges que va avançar la floració, unit a les gelades inusuals en aquest període.


En principi, la mel de romaní serà la primera que es ressenti i segons López Herència està pràcticament perduda, perquè els sòls no compten amb aigua. Altres mels també es veuran afectades, igual que altres punts del país.


D'altra banda, López Herència també s'ha referit a la necessitat que es prenguin mesures per reduir els tràmits burocràtics que existeixen en l'actualitat.


A nivell mundial, 2015 va ser un any difícil per a la compra de mel ja que en general les collites no van ser tan bones com s'esperava, a excepció d'alguns països com els Estats Units.


La situació a Mèxic no és molt diferent d'Espanya. La Federació Mexicana d'Apicultors va informar que al país es van identificar 17 estats que han reduït la seva producció de mel per baixa en la floració.


La collita de l'últim cicle va començar entre setembre i octubre de 2015 per concloure al desembre, per la qual cosa per a inicis d'aquest any, les vendes a l'exterior ja van reflectir la baixa en la producció.


El gener passat, les exportacions de mel mexicana van caure el 43%, comparat amb el mateix mes de 2015, en tancar les vendes amb USD 3.880.000, van revelar les dades del Servei d'Informació Agroalimentària i Pesquera (SIAP).


A Xile, el valor de les exportacions el 2015 va créixer un 45% arribant a USD 40 milions FOB i aconseguint un preu mitjà d'USD 4,03 / quilo. El comportament dels últims anys de les exportacions xilenes manifesta senyals de consolidació de les importacions en els mercats de la Unió Europea, els que representen el 97,8% del total de les vendes.


Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: agroinfo.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar