Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Microsensors seran col·locats en els ruscs per comprendre millor el col·lapse de les colònies

colmenalayens Foto mieldemalagaIntel, en col·laboració amb CSIRO (agència nacional de ciències d'Austràlia), utilitzaran la tecnologia d'Intel per investigar el comportament de les abelles productores de mel, buscant evitar el col·lapse de les colònies i garantir la provisió mundial d'aliments derivats.

 

Per a buscar participants a tot el món, CSIRO distribuirà l'eficaç kit de la placa Intel ® Edison, que consisteix en una plataforma de còmput personalitzable en forma d'un kit micro sensor d'abelles, lleugerament més gran que un segell de correus, com a part de la Iniciativa de Global per a la Salut de la Mel de Abella (GIHH, per les sigles en anglès). La placa es col·locarà dins dels ruscs per monitoritzar l'activitat de les abelles mitjançant petites etiquetes d'identificació de Freqüència per Ràdio (RFID, per les sigles en anglès), que es col·locaran al dors de les abelles.

 

Els sensors funcionen de manera similar a les etiquetes digitals d'un vehicle gravant quan l'insecte passa per la placa Intel Edison com a punt de control. Les dades capturats pel lector d'etiquetes RFID i pels sensors ambientals addicionals, connectats a la placa Intel Edison, han de proporcionar informació valuosa per als apicultors, productors primaris, grups de la indústria i per als governs. Aquesta informació lliurarà la millor manera de protegir la salut de la població de les abelles, considerant que pol·linitzen un terç dels aliments que consumim.

 

«Les colònies d'abelles estan col·lapsant a tot el món i no sabem per què», va dir el professor Paulo De Souza, director executiu de la Direcció de Ciències de la productivitat digital de CSIRO. A causa de la naturalesa mundial i urgent d'aquest tema, va néixer la necessitat de desenvolupar una metodologia que qualsevol científic pogués implementar fàcilment. D'aquesta manera, es podran compartir i comparar dades de tot el món per investigar en forma col·laborativa la salut de les abelles.

 

«La placa del kit Intel Edison és la plataforma perfecta per a aquest tipus d'investigació. És molt fiable, de mida petita i flexible amb la programació i té un baix consum d'energia. També, és fàcilment personalitzable, el que significa que si un científic té un sensor que li agradaria afegir, en la pràctica es pot connectar i usar », va dir De Souza.

 

El kit de la placa Intel Edison capta dades del rusc i envia la informació de forma remota al portal d'accés de dades de CSIRO. Els investigadors utilitzen els senyals dels sensors connectats a la Intel Edison per construir un model 3D complet i visualitzar com les abelles poden estar movent-se a través del paisatge. Això els dóna als investigadors una visió del moviment de l'abella, els comportaments i les respostes als factors estressants que afecten la salut de les abelles i la pol·linització. També recopilarà informació ambiental, incloent la humitat que envolta al rusc, la temperatura i la radiació solar.

 

Aquesta metodologia ha estat utilitzada inicialment per CSIRO a Hobart, Tasmània, on més de 10.000 sensors estan actualment instal·lats al dors de les abelles. Després de l'èxit d'aquest projecte, CSIRO busca ara la col·laboració en tot el món per fer d'un esforç d'investigació global.


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: agrimundo.cl
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar