Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Com actuar davant la vesta asiatica

velutina

No és una espècie que atac a l'home, tret que se senti amenaçada per ell.

Si creu que una vespa asiàtica sobrevola al seu voltant, intenti quedar impassible.

 

30.06.13 - 00:57 - D. O. | LOGRONYO.
COM ACTUAR DAVANT LA VESPA ASIÀTICA

 

  • Identificació

Els exemplars de vespa asiàtica arriben els quatre centímetres de longitud (una grandària similar al d'una moneda de dos euros). Són de color castany fosc, amb prou feines amb una franja groguenca o taronja al final de l'abdomen.

 


Un dels seus elements més significatius són els nius. Per a albergar fins a 2.000 exemplars, el vesper arriba al metre de longitud i els 90 centímetres de diàmetre. Sol construir-los en les copes dels arbres, a edificis, entre les tanques d'un parc i fins i tot a l'interior de clavegueres.


Si creu que una vespa asiàtica sobrevola al seu voltant, intenti quedar impassible. No és una espècie que atac a l'home, tret que se senti amenaçada per ell. Per això, si vostè ataca primer, no dubtarà a contraatacar. Si detecta un dels seus vespers, aviseu immediatament als Bombers o al servei d'emergències. En cap intenti retirar pels seus propis mitjans.

 

  • Solució a les seves picades

Encara que li sembli irrellevant en cas de veure atacat per la 'velutina', ha de saber que només la femella ataca. No dóna cops de bec únicament (el seu agulló pot travessar teixits amb un gruix de fins a un centímetre), sinó que també escup el seu verí. Es recomana per això utilitzar ulleres protectores en la mesura de les seves possibilitats.


Només ho és si qui la pateix és al · lèrgic. Diversos cops de bec han arribat a matar animals grans, com caps de bestiar o cavalls. S'estima que es produeixen unes deu morts anuals per aquesta causa.


Truqui immediatament al servei d'emergències (112). Les seves picades són extremadament doloroses i requereixen de tractament anafilàctic i analgèsic.


Font: elcorreo
Segueix-nos a Facebook: Apicultors Gironins Associats
Segueix-nos a twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar