Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Serà el fong que mata les paparres, la solució per a la causa de la mort de les abelles?

abeja Foto efeverdeInvestigadors de l'Institut d'Agrobiologia de Salamanca han descobert que el fong que elimina les paparres en vaques i ovelles pot acabar amb la varroa, principal causa de mortalitat de les abelles.

 

EFEVERDE.- Investigadors de l'Institut d'Agrobiologia de Salamanca han descobert mitjançant diferents assajos que el fong que s'usa per eliminar les paparres en les vaques i ovelles també pot acabar amb la varroa, principal causa de mortalitat de les abelles.

 

Es tracta d'un projecte finançat per la Diputació de Salamanca, en col·laboració amb l'organització agrària COAG, que es va posar en marxa l'agost de 2015 per intentar desenvolupar fórmules que puguin combatre la varroa, un àcar que es col·loca sobre l'abella i l'acaba matant.

 

En l'actualitat, la varroasi només es tracta amb compost químics, medicaments, com ara el "Amitraz", l'eficàcia és del 90 per cent, o el "Cumafós", amb menor eficàcia, ja que els bacteris han desenvolupat una resistència a aquesta substància.

 

No obstant això, els investigadors de l'Institut d'Agrobiologia han comprovat que un cep d'un fong, el "Tolypoclaudium Cylindrosporum", sí que és capaç d'acabar amb la varroa que s'instal·la a l'abella.

 

Després de l'estudi desenvolupat en un abellar de la província de Salamanca, s'ha comprovat que aquest fong ha acabat amb el 63 per cent de l'àcar, de manera que el resultat "és acceptable i es pot prendre com a punt de partida per investigar més a fons" , segons la Diputació de Salamanca.

 

L'important d'aquesta troballa és que el tractament es faria amb una substància orgànica i no química.

 

En els assajos desenvolupats també han comprovat l'eficàcia d'una substància ecològica, l'àcid oxàlic, per combatre la varroa.

 

Segons l'estudi, l'ús d'aquesta substància, combinat amb els medicaments, pot ajudar a controlar l'àcar.


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts: efeverde.com
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar