Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Com diferenciar la vespa velutina de la vespa crabro?

vespa velutina Ara que s'han trobat vespes velutinas a Catalunya, cal saber distingir per ajudar l'esforç dels apicultors per acabar amb aquesta plaga nociva no només per a l'apicultura, sinó també per a l'ésser humà.

 

 

  • La Vespa velutina

Això no és un nou model de la famosa moto italiana.  La vespa velutina, comunament coneguda com "vespa assassina" és un tipus de vespa nativa d'Àsia, i la diferència de les vespes comuns a la zona, aquesta vespa és carnívor i depredador del productor europeu de mel d'abella (A. mellifera ).  La seva ambició va més enllà, ja que una vegada a l'interior dels ruscs consumeix les abelles joves i en molts casos tota la colònia. Per ser una espècie no autótona, les abelles locals no saben defensar dels seus atacs.

 

Cada eixam de vespa velutina forma de 6 a 10 nous eixams. Per tant, és fonamental la seva ubicació per destruir la colònia.  Els nius solen aparèixer en els arbres i al voltant de les àrees amb aigua, en general els llits dels rius.

 

  • Com diferenciar la vespa velutina de la vespa crabro?

La vespa cravro o "vespa gegant", és el que comunament es coneix a la zona i és inofensiu malgrat la seva grandària.  La diferència de la " vespa assassina "té l'abdomen negre i groc, la velutina té negre o marró amb una ratlla groga.

 

Una altra diferència és que el color de les potes , en el cas de velutina té un color groc en els extrems.

 

La vespa velutina pot assolir una mida de 40 mm, tres vegades la grandària d'una abella europea.

diferenciasavispavelycar


Font : Valminor
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar