Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Necessitats d'una bona rusc al llarg de la temporada

colmenas foto lainformacionRevision de un rusc, Reemplaçament d'una reina i Insercion de la mateixa. Avui tres vídeos que et mostren treball a camp d'apicultors que maneges 5.000 ruscos en una zona i l'empresa arriba a manejar unes 12.000 ruscs per tota Austràlia

 

El rusc necessita QUATRE COSES:

1 ° - BONA REINA perquè produeixi MOLTA CRIA.

2n - BONA POBLACIÓ, perquè atengui a tota aquesta cria.

3 ° - Com aquesta cria anirà augmentat, LLOC DISPONIBLE al niu per ubicar aquest augment. I

4t - BASTANT ALIMENT per cobrir el gran consum del rusc en aquesta etapa de la seva vida.

 colmenas3 Foto youtube

 Un bresca del medi del niu és una veritable RADIOGRAFIA del rusc i conté -per a qui sàpiga "llegir-lo" - tota la informació sobre ella que l'apicultor pugui necessitar LA "LECTURA" DELS BOLQUERS ÉS UN DELS CONEIXEMENTS MÉS VALUOSOS -jo diria , el més valuós potser- DE QUANTS POT ADQUIRIR UN PRINCIPIANT per a la seva futura vida professional i sense el qual ningú pot ser veritablement un apicultor

 

Una bona reina es caracteritza per una posada (de cria d'obrera) ABUNDANT I COMPACTA. Com ella comença sempre pel mig de la bresca i després, en successius, va abastant zones cada vegada més àmplies, fins a arribar, en els ruscs fortes, fins a les vores mateixos del quadre, ella "empeny" a la mel fora del seu bresca i és per això que si en les bresques centrals del niu d'una bona reina arribés a veure una mica de mel, aquesta mel estarà confinada a una estreta franja, molt amunt, al costat del cap Hem dit que una bona reina ens ha de donar una cria abundant i compacta, les dues variants d'aquest cas ens presenten una sola d'aquestes qualitats, faltant l'altra.
colmenas2 Foto youtube

Primera variant: Hi ha molta cria però no és compacta Aquí poden passar dues coses: una gran reina en què s'insinua un començament de decadència, o una excel·lent reina jove i prolífica però "desprolija" en el seu treball. Això últim és alguna cosa estranya, però pot ocórrer algunes vegades, i una reina així compensa generosament amb l'abundància de la seva postura, la deixadesa que aquesta pugui tenir, formant famílies fortes, pròsperes i rendidoras.

 

Com seria una llàstima desaprofitar una reina d'aquestes característiques, el millor és no afanyar i tornar a mirar aquesta rusc un temps després, i només llavors decidir que fer amb ella.

 

Segona variant: La cria és compacta, però és poca Tenim aquí el cas invers, i llevat que es tracti d'un rusc feble (o un nucli) on podria ser normal, això passa generalment en l'anomenat "setge de mel".
colmenas Foto youtube


 Nota:  Les opinions expressades per l'autor, no necessàriament coincideixen amb els punts de vista de la redacció AGA


Fonts:  noticiasapicolas, youtube
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Google+: Apicultors Gironins
Pinterest: AGA Apicultors Gironins Associats

Comentaris   

0 #1 itaNurdy 28-09-2019 04:58
Ciao a tutti vengo dall'italia
Citar

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar