Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Flora de Catalunya

abejaD'entre la floració de Catalunya, destaquen els següents:

 

Potencial melífero de Catalunya Tot i que Catalunya és un territori que en general es pot considerar molt interessant des del punt de vista apícola , la producció de nèctar de la nostra flora és limitada . Aquesta limitació ve donada per dos elements diferents: 1) Els anys de sequera i 2 ) l'excessiva sobreexplotació de la flora en algunes àrees geogràfiques.

 

Respecte al primer punt , la meteorologia és un factor ambiental variable , tot i que sabem que el clima mediterrani es caracteritza per hiverns suaus i estius secs . La premissa antiga que diu que , amb bones floracions i pluja en el moment adequat les colònies d'abelles van bé , però quan hi ha sequera i les flors produeixen poc les colònies es debiliten molt i tampoc produeixen , continua sent vigent avui en dia . Pel que fa al segon punt , l'excessiva sobreexplotació , s'ha vist en els últims 10 anys un augment considerable del nombre de ruscs a Catalunya . Des de l'any 1996 amb 63.277 ruscs censats hem passat a les 116.704 ruscs l'any 2004 . És fàcil trobar-se amb abellars Així mateix, cal explorar la viabilitat d'obtenir altres productes del rusc que a Catalunya estan encara poc desenvolupats , com podria ser el pol · len , especialment en comunitats com per exemple els matolls d'estepes i brucs sobre terrenys silicis , o saber quines propietats tenen els pròpolis tenint en compte la seva procedència a nivell de les diferents comunitats vegetals.

 

En darrer terme , subratllar que no n'hi ha prou amb situar els ruscs a prop de les espècies denominades mel · líferes , també s'han de conèixer altres aspectes de l'ecologia i la biologia de les plantes per aconseguir uns resultats òptims.

 

Catalunya és una regió privilegiada pel que fa al potencial de flora melífera , aprofitant eficaçment els seus recursos obtindrem productes d'alta qualitat.


 

Floraciónmeliferacat Foto magrama.gob.es

Floraciónmeliferacat2 Foto magrama.gob.esFloraciónmeliferacat3 Foto magrama.gob.es

Floraciónmeliferacat4


 

Font: magrama.gob.es
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar