Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

PP: Pilar Ayuso: "considerar el pol·len com a constituent de la mel És una decisió que beneficia els apicultors espanyols".

polentodomielEl Parlament Europeu considera el pol · len com a component natural de la mel.

 

 

Font: PP-Ciutat Real - dimecres 15 gener, 2014

 


Estrasburg , 15 gener 2014: L'eurodiputada popular Pilar Ayuso ha assenyalat que la Delegació espanyola del PPE i el Grup PPE sempre han donat suport a la proposta de la Comissió que defineix el pol·len com a constituent de la mel a tots els efectes legals i no com ingredient, per això es felicita de la decisió presa avui pel ple del Parlament Europeu.

 

 

"No podem oblidar que la definició d'ingredient implica l'ús intencional d'una substància en l'elaboració del producte. En aquest cas, la presència del pol·len es deu a l'activitat de les abelles" ha recordat Ayuso

 

 

A més, el pol·len en la mel, sigui o no modificat genèticament, està en un percentatge sempre inferior al 0.9 % que és el llindar establert en el Reglament 1829/2003 que obliga a etiquetar qualsevol producte com a organisme modificat genèticament. Aquesta mesura es compleix ja que el contingut substàncies sòlides en la mel (entre elles el pol·len) és sempre inferior fins i tot al 0.1 %.

 

 

Així mateix convé recordar que el blat de moro, únic cultiu modificat genèticament a la UE, no és una planta melífera, i per tant les abelles no liben nèctar d'ella. Això limita la possibilitat de presència de pol·len de blat de moro a la mel a l'acció del vent o que l'abella es posa a "descansar" sobre una planta de blat de moro.

 

 

D'altra banda, no s'ha d'imposar a la mel exigències superiors a la resta d'aliments ja que suposarien un important perjudici per als productors de mel i podria donar lloc a interpretacions equivocades per part del consumidor. "Si calgués etiquetar caldria etiquetar també tota aquella impuresa trobada en aquestes mínimes quantitats, i es tracta d'un producte natural són moltes amb el cost afegit que suposaria la realització d'analítiques per a la detecció de traces " assenyala l'eurodiputada.

 

 

Tal com va dir ahir Pilar Ayuso durant la seva intervenció en el Ple, "cal protegir els apicultors que són un sector molt important a la UE i concretament a la meva regió, l'Alcarria, que és una regió que viu de la apicultura".

 

 

Aquesta consideració del pol·len com a ingredient donaria lloc a una distorsió del mercat intracomunitari de la mel, a més els apicultors haurien d'enfrontar a un augment dels seus costos de producció ia un previsible descens del consum, afectat per una imatge danyada.

 

 

No podem oblidar que si s'hagués considerat el pol·len com a ingredient s'haguera compromès la viabilitat econòmica de moltes explotacions apícoles que ja de per si és un sector molt vulnerable del que hagués ocasionat, l'abandonament d'aquesta important activitat agrària, que és fonamental per al equilibri mediambiental i el desenvolupament dels cultius.

 

 

Per la seva banda l'eurodiputat Gabriel Mato va assenyalar que "la nostra obligació és promoure la revaloració de les produccions europees en aquest i en tots els sectors agrícoles i no penalitzar el sector amb mesures sense fonament".

 

 

La Delegació espanyola ha condicionat el seu suport final a la proposta de la Comissió al fet que aquestes esmenes que pretenien que el pol·len fos considerat com a ingredient fossin rebutjades, com així ha estat.

 

 

El Consell i el Parlament iniciaran les negociacions en breu per intentar arribar a un acord en primera lectura sobre aquest assumpte.


 

 

Font: lacerca
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

 

 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar