Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Entra en vigor el veto a la Unió Europea a diversos pesticides nocius per a les abelles

ABEJAENFLOR Foto 20minutosAquest diumenge entra en vigor la prohibició per usar tres pesticides neonicotinoides emprats en el cultiu de plantes i cereals.
La clotianidina, l'imidacloprid i el tiametoxam són considerats com a productes que augmenten els riscos per a la supervivència de les abelles.
Aquestes prohibicions formen part d'una estratègia global per frenar la disminució del nombre d'abelles a Europa
La prohibició serà revisada en un termini màxim de dos anys.

 

 

EFE . 2013.12.01 - 11:28 h

 

L'ús de tres pesticides neonicotinoides emprats en el cultiu de plantes i cereals queda prohibit des d'aquest diumenge a tota la Unió Europea, que ha decidit vetar per ser perjudicials per a les abelles.

 

 

Els productes en qüestió són la clotianidina i l'imidacloprid, produïts per Bayer, i el tiametoxam, fabricat per la suïssa Syngenta, que ha recorregut la prohibició davant la Justícia europea.

 

 

El veto a aquests pesticides va ser decidit el passat maig a la Comissió Europea (CE), que va tenir en compte el "elevat nombre de riscos" que aquests productes comporten per a les abelles, segons un estudi dut a terme per l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

 

 

La prohibició, que serà revisada en un termini màxim de dos anys, forma part d'una estratègia global posada en marxa per Brussel·les per frenar la disminució del nombre d'abelles a Europa.

 

 

Crítiques
Per a l'organització ecologista Greenpeace, la mesura suposa un "bon primer pas", encara que en un comunicat publicat aquesta setmana criticava el seu "àmbit limitat" i una sèrie de "debilitats" que impediran la seva opinió la total protecció de les abelles.

Greenpeace assenyala entre aquests problemes el fet que la prohibició no afecti altres productes també perjudicials per a aquests insectes i que el veto no s'estengui a tots els usos que es dóna als pesticides en qüestió.

 

 


 

Font: 20minutos
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar