Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Asaja exigeix ​​mesures per augmentar el control de la mel importada de la Xina

miel china Foto VidaapicolaEl sindicat agrari ASAJA ha exigit mesures que controlin la mel que Espanya importa de la Xina, "davant la inundació de mels barates d'importació" que arriben al país i que suposen "greus conseqüències" per l'apicultura espanyola. ASAJA denuncia en un comunicat que Espanya, tot i produir anualment 32 milions de quilos de mel, importa 21 milions de quilos, del que 14 milions, un 67%, procedeix de la Xina.


2013.11.05 - 11:25 Notícies EFE

 

El sindicat agrari ASAJA ha exigit mesures que controlin la mel que Espanya importa de la Xina, "davant la inundació de mels barates d'importació" que arriben al país i que suposen "greus conseqüències" per l'apicultura espanyola.

 

ASAJA denuncia en un comunicat que Espanya, tot i produir anualment 32 milions de quilos de mel, importa 21 milions de quilos, del que 14 milions, un 67%, procedeix de la Xina.

 

La resta de la mel importada procedeix d'altres països com Bèlgica, Holanda o Polònia que, al seu torn, també són importadors de la Xina.

 

Dels 14 milions de quilos de mel que arriben a Espanya, gairebé la meitat, 6,7 milions, són per a Castella i Lleó (d'aquests, 5 milions tenen com a destinació Salamanca), segons dades de 2012 ofertes per la Direcció General de Duanes.

 

Els apicultors Salamanca, que acaparen aquest sector a Castella i Lleó i un de les zones espanyoles de major producció de mel, estan en una situació d'indefensió, segons ha denunciat ASAJA.

 

Segons el sindicat agrari, hi ha una pràctica per la qual es barregen els milers barates d'importació amb milers nacionals, "per poder ser etiquetades al consum com a" barreja de mels CE i no CE".

 

Això "dificulta per al consumidor conèixer l'origen de la mel i provoca que el preu estigui a la baixa", fet qualificat de "molt greu".

 

Des d'ASAJA anuncien que han demanat reiteradament a les autoritats competents, com ara la Conselleria d'Agricultura, la Conselleria de Sanitat i la Direcció General de la Salut Pública, controls a la suposada mel d'importació, "ja que, del contrari, l'apicultura espanyola, i en concret l'apicultura de Castella i Lleó, està destinada a patir greus conseqüències".

 


Als problemes de la mel d'importació, el comunicat afegeix que la campanya de mel que ha conclòs aquests dies a Espanya amb una recol·lecció molt inferior a la de l'any 2012, a causa de la meteorologia.


 

Fonts: Apinews, finanzas
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar