Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

La CE proposa un canvi en el calendari de les ajudes a l'apicultura

colmenaBrussel · les no pretén modificar la llista de mesures d'ajuda , sinó permetre que s'apliquin al llarg de tot l'any , per millorar la coordinació entre els programes europeus i nacionals


EFE 16/09/2013 (18:12)


Brussel · les, 16 set ( EFE ) . - La Comissió Europea ( CE ) ha informat avui que ha proposat que les ajudes a la producció i la comercialització de la mel es concedeixin en endavant de gener a desembre , per a possibilitar la seva aplicació i finançament durant tot l'any .

 

La idea forma part d'un informe publicat avui sobre les subvencions de la UE a favor de l'apicultura , que posa de relleu la importància d'aquestes mesures per mantenir l'alta qualitat en la producció de mel .

 

Brussel · les no pretén modificar la llista de mesures d'ajuda , sinó permetre que s'apliquin al llarg de tot l'any , per millorar la coordinació entre els programes europeus i nacionals .

 

En l'actualitat els programes s'estableixen del 16 d'octubre al 15 d'octubre de l' any següent , mentre que les mesures susceptibles de cofinançament han d'haver estat aplicades el 31 d'agost de l'any en qüestió .

 

L'objectiu del canvi que planteja Brussel · les és millorar la coordinació entre la UE i els programes nacionals d'investigació, així com les potencials sinergies amb les mesures de desenvolupament rural , per exemple en relació a la modernització i els agricultors joves , entre d'altres aspectes .

 

El document indica que les mesures existents han ajudat els productors a mantenir l'elaboració d'una mel d'alta qualitat a la UE , tot i l'augment dels costos de producció , el declivi de les poblacions d'abelles i la competència internacional que representen les importacions de tercers països .

 

Entre 2010 i 2012 el sector va rebre 90.300.000 d'euros d'ajudes directes , a través de programes nacionals d'agricultura .

 

Les subvencions es van destinar sobretot a la lluita contra la varroasi i la racionalització de la transhumància , seguida de l'assistència tècnica als cuidadors d'abelles , la repoblació de la cabanya apícola , la recerca aplicada i el suport a les anàlisis de la mel .


 

Font : Elconfidencial
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar