Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Característiques de la vespa velutina

avispavelutinaatras

Precisament, es creu que l'entrada a Europa de la vespa asiàtica, l'hàbitat natural del se situa a la Xina, al nord de l'Índia i Indonèsia, es va produir a través d'un carregament de fusta que va ser desembarcat el 2004 al port gal de Bordeus.


 
La vespa velutina és un insecte de color fosc, té el tòrax i l'abdomen pràcticament negre, excepte el quart segment que és groc. Les potes són de color marró amb cantonades grogues. Les reines arriben a mesurar 40 mil·límetres, encara que la resta d'exemplars són més petits i només arriben als 30 mil·límetres, una envergadura sensiblement superior a la de les seves preses.

 

Les abelles europees es troben indefenses davant aquest depredador que, segons aclareix el tècnic de la Diputació de Guipúscoa Juan Luis Korkostegi, arriba a atemorir amb la seva sola presència a tot un rusc fins al punt que les obreres no s'atreveixen a sortir i, faltar l'aliment, emmalalteixen i moren de debilitat.

 

La tècnica de caça dels exemplars invasors, que poden constituir colònies de fins a 1.500 individus, consisteix a esperar davant els ruscs el retorn de les abelles carregades de pol·len, per capturar-les, tallar-la cap, les potes i l'agulló, i traslladar-les propis nius, unes grans estructures de cel·lulosa amb forma de pilota, que fan a les copes dels arbres.

Vespa Velutina caracteristicas


 

Font : elmundo
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar