- Detalls
-
Categoria: Articles especialitzats metodes
-
Publicat el Dilluns, 23 Desembre 2013 11:43
-
Vist: 12585
Una vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot
CONTROL DE QUALITAT
Durant tot el procés, s'haurà de comptar amb un sistema de monitorització i control dels aspectes que poden ocasionar danys a la qualitat del producte, exemple d'això són:
- La qualitat de la mel (quan sigui adquirida per l'establiment).
- La higiene i sanitització de les instal·lacions, equip i personal.
- El control del flux de personal en les diferents àrees.
- El control del flux del producte.
- El control de la temperatura i de la humitat a l'establiment.
Una vegada conclòs el procés de manufactura s'han de prendre dues mostres del lot, de les quals una es conservarà com a testimoni i l'altra s'enviarà al laboratori, per tal de verificar la qualitat de la mel que es col·loca al mercat, amb això es determina mitjançant anàlisi de laboratori el següent:
- Contaminació: Per detectar microorganismes, presència de medicaments, residus tòxics, etc.
- Adulteració: Per avaluar els nivells de glucosa, fructosa, etc.
- Temperatura: Per avaluar el nivell de HMF.
- Humitat
Articles relacionats:
Procés d'extracció i envasat de la mel I
Procés d'extracció i envasat de la mel II
Procés d'extracció i envasat de la mel III
Procés d'extracció i envasat de la mel IV
Procés d'extracció i envasat de la mel V
Procés d'extracció i envasat de la mel VI
Font : SAGARPA
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya
Escriure un comentari