Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Varroa: un viejo problema con una nueva mirada

varroa Foto inta.gob.arLa Varroosis continúa siendo la enfermedad de las abejas de mayor impacto y dispersión mundial. Se sabe que el daño causado por varroa es un factor crucial para las pérdidas de colonias. Debido a esto es esencial mantener esta parasitosis por debajo de umbrales que causen un impacto negativo o daño económico para lo cual generalmente es necesario el uso de tratamiento acaricidas.

 

Enemics de les abelles II

hormigasArnes de la CERA
Les arnes, femelles d'orelles o alevillas de la cera, són insectes de l'ordre dels Lepidòpters que tots els anys causen enormes pèrdues econòmiques als apicultors de tot el món per la gran quantitat de bresques que destrueixen. A Centreamèrica, el problema és particularment seriós, atès que en els països de l'àrea preval el clima tropical que és el que més afavoreix el desenvolupament d'aquesta plaga.

Generalitats de la loque americana

loque americanacat Foto agacatLa "Loque americana" o putrefacció de la cria, és una de les malalties més importants de l'apicultura a tot el món, tot i que aquesta malaltia no suposi cap amenaça a la salut humana, sent una malaltia mundial detectada el 1989 a l'Argentina i la expansió deixa molt pocs països lliures d'ella.

Monitoritzant la quantitat de varroa a les arnes

Instructiu per a la presa de mostres i recompte de varroa a les arnes

 

Test amb sucre en pols per avaluar la infecció per varroa d'un rusc.

varroa3

La Universitat de Minnesota, Departament d'Entomologia, va realitzar el 2009 en el contingut del seu pòster educatiu número 155 la realització d'una prova amb sucre en pols per explicar mitjançant mostreig el percentatge d'abelles d'un rusc que estan parasitats per la varroa. Aquest mètode té l'avantatge que les abelles utilitzades per a l'avaluació no moren.