Timo

Abella polinitzant el timo, cap d'ase, timol

Timo

Romani

Abella polinitzant el romani

Romani

Benvingut

WWW.AGA.CAT

Benvingut

Bienvenido

WWW.AGA.CAT

Bienvenido

Welcome

WWW.AGA.CAT

Welcome

Plaguicides agrícoles provoquen la mort massiva d'abelles

abejamuertaLa Generalitat confirma que la mort de dos milions d'insectes en diverses ruscs de Santa Coloma de Farners la va provocar una fumigació.

 

 

 Girona | 2013.11.13 - 11:54 h

Apicultore Foto Vanguardia

Santa Coloma de Farners. (Redacció/Agències).- El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha confirmat la implicació dels plaguicides agrícoles en la mort massiva d'abelles detectada a Santa Coloma de Farners (Girona) el juny d'aquest any, quan van morir al voltant de dos milions d'insectes en diferents ruscs de la zona.

 

En una resposta parlamentària a una pregunta de la diputada d'ICV - EUiA, Hortènsia Grau, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat , Josep Maria Pelegrí, confirma que els resultats de les analítiques practicades a les abelles corroboren "la detecció de residus plaguicides". La resposta precisa que tots els productes detectats al Laboratori Agroalimentari de Cabrils (Maresme) "són d'ús comú" en les plantacions de fruita, excepte un d'ells, el molinato, encara que no s'ha detectat cap comportament il·legal per part dels agricultors.

 

Pelegrí subratlla que, malgrat l' episodi de mortalitat, no ha existit "cap aplicació improcedent o il·legal de productes fitosanitaris", de manera que la Conselleria se centrarà en buscar un consens i intermediés entre agricultors i apicultors per evitar successos d'aquest tipus en un futur.

 

La resposta precisa que els plaguicides detectats no poden aplicar-se en determinats moments, com durant la floració dels fruiters, el que no ha succeït en aquest cas perquè es van aplicar a partir del 11 de maig. Tanmateix, Agricultura demana als agricultors que evitin l'ús d'aquests productes "sempre que sigui possible i això no comporti risc de pèrdues econòmiques i hagi alternatives".


Font: lavanguardia
Facebook: Apicultors Gironins Associats
Twitter: @AGA_Catalunya

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar